2011. december 31., szombat

A magyar hagyományról

Ha tetszik ha nem, a magyar hagyomány a miénk, és nyelvünk, gondolatunk és álmaink aktív részese a mai napig. Ha valaki azt gondolja, hogy a hagyományunk írott formában öröklődik csupán, az nagyot téved. Ott van az álmunkban, a gondolatainkban, az érzéseinkben, és az egész lényünket áthatja szüntelen. Még ha nem is veszünk róla tudomást, még ha nem is fogjuk fel, akkor is ez ...a mi kulturális örökségünk és bennünk Él. Ha ezt ténylegesen megértjük, akkor megértjük azt is, hogy milyen szerencsések vagyunk valójában, mert rendelkezünk valamivel legbelül, ami tisztán szellemi örökség és a miénk.

Ezt a szellemi örökséget, a magyar hagyományt más népek többé kevésbe de átvették tőlünk a múltban, és ennek eredménye képen született és jött létre egy sajátságos és kozmetikázott kulturális örökség, amely alapja lett a mai nyugati kultúrának. Még ha nem is tiszta átvételről van szó, csak elemi és lényegi átültetésről, az semmiképpen sem vitatható tény ma már, hogy a magyar hagyomány lényegileg hatott a világra, és formálta azt.

De tudnunk kell most már, és emellett ugyanúgy nem szabad elmenni, ahogy Koppány Herceg megölése mellett sem, hogy a héber kultúra mely uralkodóvá vált, bizony minden elemében, később pedig az egész ószövetségen keresztül is recseg ropog a magyar hagyománytól és nyelvi elemektől. Ráadásul ezt lényegi szinten teszi, és nem csak úgy mellékesen. Ez pedig nemcsak, hogy figyelemreméltó, hanem ez egy olyan erős tény, ami merőben megfogja változtatni az igazságról alkotott képünket. Ezért már nemcsak elgondolkodtatóak azok a kijelentéseknek, miszerint Krisztus származása és anyanyelve merőben más mint amit tanítanak, vagy ahogy az egész ószövetség a magyar Él szót próbálja Magyar-ázni szüntelen, hanem ezek már valóban tények.

Ezeknek az igazságoknak a kitisztázása és a felszínre hozása, ezeknek az igazságoknak a széleskörű megismerése alapjaiban kell, hogy megváltoztassa a mai világunkat és gondolkozásunkat a jövőben. Az igazság ami felszínre kerül, le fogja rombolni az egész elhazudott kulturális berendezkedést és világot.

Ezért mindenki, akinek anyanyelve a magyar, ezért mindenki aki magyarul álmodik és gondolkodik, ha tetszik neki, ha nem, így vagy úgy, de akaratlanul is részese ennek a kultúrának, függetlenül attól, hogy tudomást vesz róla vagy sem. Ez az amivel mi együtt Élünk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése