2011. október 7., péntek

A Föld bolygó a mi valódi menedékünk

Bolygónk a Föld: Minden előlény menekül valamibe, és ez teljesen természetes. Az ember magába, szokásba, vallásba, családba, pénzbe, munkába, eszmébe, szimplán egy másik emberbe. Valamibe. A lényeg, hogy mindenkinek szüksége van kapaszkodóra, ami segíti, élteti, amire fel lehet fűzni az életét. Az, hogy ki, mibe menekül, az az egyén értelmi színvonalának, vagyis tudatának a függvénye. Aki azt gondolja, hogy nem kapaszkodik, az hazudik magának. A különbség abban áll az egyes emberek között, hogy mibe kapaszkodnak. Akiket hasonló dolgok éltetnek, azok megértik egymást, akiket különböző, azok kevésbé.

Ezért az emberi út lényege nem más, mint a kapaszkodás, vagyis az emberi menedék kitisztázása, és a legmagasabb szintre való emelése. Voltak köztünk olyanok, akik olyan színvonalon vettek támaszt, hogy elkezdték őket követni. Így jöttek létre a vallások. Mivel ezeket a támasz szinteket, mint megvilágosodás, örök élet, tiszta tudat stb. keveseknek sikerült áthidalniuk magukban, ezért ezek még mindig népszerű menekülő források.

Az emberiség jövője azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e aktuálisan, és közösen egy új támasztékot kijelölni, ami a jövő társadalmának biztos menedéket biztosít. Erre per pillanat megvan minden esély, és azt gondolom, hogy Föld bolygónk szeretete es megmentése lehet az a követendő út, amire érdemes hosszútávon berendezkedni.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése