2011. november 7., hétfő

A Méhek élete a Pénzről szól.

Minden emberi gyermek fejlődése során a társadalomban, előbb vagy utóbb azzal szembesül, hogy pénzt kell keresnie. Ez a szembesülés egy jól felépített oktatási rendszer segítségével, egyfajta társadalmi es szülői elvárás és nevelés hosszú eredményeképpen jelenik meg mindenkiben. Ez a fajta kényszer és függőség olyan mély lesz idővel, hogy az embert egész élete folyamán végig kiséri, és ha tetszik ha nem, de a pénz észrevétlenül is, de alapvető létszükséglet lesz, úgymint a víz vagy a levegő.

Valójában azért tud a pénz alapvető létszükségletté lenni az emberi társadalomban hosszú generációk óta, mert olyanfajta biztonságot, hatalmat és szabadságot ad az embernek, amit semmi más nem, és ettől kicsit minden ember megrészegül. Ez a fajta hamis biztonság elhiteti az emberrel azt, hogy szabad és azt tehet amit akar, persze a megfelelő keretek között.

De ez a fajta biztonság, hatalom és szabadság hazugság. Mert a pénz valójában nem véd meg minket, nem leszünk tőle sem nagyobbak sem jobbak, ráadásul mindig igazságtalanul osztják el. Ma az egész emberi társadalom kivétel nélkül szemet huny afelett, hogy az egész világ egy elhazudott és hamis értékrend szerint működik, és nemcsak úgy csinál, mintha nem tudna róla, hanem meg asszisztál is hozzá.

Ez a típusú elavult, régies berögződés, lerészegedés, ez a fajta teljes és totális elaljasulás már sok generáció óta tart és jelen van, és lassan itt az ideje, hogy véget vessünk ennek, ahogy a környezetszennyezésnek, erőszaknak, háborúknak, állatok bántásának.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése