2022. szeptember 7., szerda

Éli Szútra

 Gnosztikus Zen: Éli Szútra

Ismerd meg igaz önmagad
Krisztus Illa, a mindent meghaladó bölcsességben időzvén látja, hogy igaz természetében minden él, minden fény, és ezzel az örök életet éli.
Buddha Sziddhártha! A forma üresség, az üresség forma, de a fény él, az él fény. Mert a forma valójában fény, az üresség valójában él, a forma valójában él, az üresség valójában fény, a fény valójában él, az él valójában fény. Így ilyen az érzés, az érzékelés, az akarat és a tudatosság is.
Buddha Sziddhártha! Minden jelenségnek él a természete, minden jelenségnek fény a természete. Nem keletkeznek, és nem szűnnek meg, nem tiszták, és nem szennyezettek, nem növekszenek, és nem csökkennek. Ezért a fényben nincs forma, érzés, érzékelés, akarat és tudatosság. Nincs szem, fül, orr, nyelv, test és értelem, nincs szín, hang, szag, íz, tapintás és tudati folyamat, nincs birodalma az érzékszerveknek és a tudatosságnak. Nincs nem tudás, és nincs annak megszűnése, nincs öregség és halál, és nincs ezek megszűnése sem. Nincs szenvedés, nincs annak oka, nincs annak megszűnése, és nincs útja a megszüntetésnek. Nincs megvalósítás, és nincs megérkezés, mivel nincs, amit el kellene érni.
Az élő lénynek a meghaladó bölcsesség által él az elméje, fény az elméje, gondtól, félelemtől mentes az elméje. Mivel él az elméje, fény az elméje, gondtól, félelemtől mentes az elméje, ezért rettenthetetlen, és meghaladva minden illúziót az igazságot, az Alfát és az Omegát, a teremtő szellemét éli.
A három világ minden élő lénye a meghaladó bölcsesség által valósítja meg a tökéletes és felülmúlhatatlan szellemiséget. Ezért ismerd fel a meghaladó bölcsességet, a nagy szent szellemet, a nagy tudás szellemét, a felülmúlhatatlan szellemiséget, a hasonlíthatatlan szellemiséget, azt, ami véget vet minden szenvedésnek. Ez igazság, nem hazugság. Ezért hangoztasd a meghaladó bölcsesség szellemét, amely így szól:
élek, élek, élek túl, mindenen túl, él a fény
élek, élek, élek túl, mindenen túl, él a fény
élek, élek, élek túl, mindenen túl, él a fény
Az Éli Szútra Krisztus válasza Buddhának a Szív Szútrára.
Hegedűs Róbert, 2022. (bővített változat).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése